perjantai 19. lokakuuta 2012

Talveksi takki pienimmälle

Ilmat jo välillä olleet tosi kylmiä. Minulla ainakin varpaat jo jäässä kengissä, sormet kohmeessa ja hytisyttää vaikka olisi villapaita syystakin alla lisänä. Ei lainkaan kiva ihmiselle joka rakastaa kesää ja lämpöä. Yks päivä piti miehen käydä (silloi ei ollut kuin 3 astetta lämmintä) kuskailemassa vanhinta lasta sählyssä ja hänen piti ottaa pienin mukaan koska itse olin toiseksi pienimmän kanssa musisoimassa. Noh, kun tulin kotiin itse jäässä villapaitoineni ku russakka talvisäässä, kauhistelin kun pikkuisen yllä oli ainoostaan ohkanen trikoo paita, jonka päällä kesätakki. http://ompeluriippuvuus.blogspot.fi/2012/05/verhoista-syntyi-takki-ja-lakki.html Vuorena onneksi joustofrotee mutta taatusti pieni mies paleli, vaikkei sitä osaa sanoa viellä vaikka paljon tekstiä jo suusta tuleekin. =) Päätin tehdä takin, jossa ei haittaa jos ei mies muista laittaa alle mitään ylimääräistä.

Takin päälikankaaksi ei löytynyt kangas varastoista oikein mitään muuta kuin tuota samaa vihreää puuvillakangasta (vanhasta verhosta) joten päätin tehdä siittä. Toisekseen, mä tykkään todella paljon tuosta kankaasta, on ihanan väristä ja raikasta ja piristävää. =) Vanua ei ollut, eikä myöskään tikkivuorta, kipaisin lähi kangaskauppaan ja tadam, aukaisin oikeaan aikaan suuni ja sain sieltä vanhoja "kätköjä" 1e/metri hinnalla finnfill vanua. Ihanan pehmoista ja notkeaa ja pitäisi olla lämmintä. Ostinkin sitten vanua jemmaan ja seuraavaksi olisi isompi takki neidille suunnitteilla mutta niin olisi paljon muutakin.. ;) Tehdään kun keritään.
Takki kokoa noin 92cm, koska meni nippa nappa viellä 94cm kokoiselle 3 vuotiaalle neidillekin. Tässä hihat käännettynä 84 senttisellä vajaa 2 vuotiaalla. Vuorikankaana käytetty tavallista valkoista lakanakangasta. Kaava täysin oma sovellus. Mitoin ja sitten piirsin, leikoin kaavoja ja piirsin korjauksia ja taas leikoin. Lopputulos ihan hyvä, vaikka ehkä hihat olisivat saaneet olla hiukkasen tilavammat, mutta noinkin meni kyllä ihan hyvin, eikä 3v neitikään valittanut ahtaudesta. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti