torstai 11. lokakuuta 2012

Hameista emme luovu, tuli räntää taikka vettä. =)

Syksy on tullut ihan selvästi! Meillä ollaan aloitettu sairasteluputki, eikä ehkä ihan heti lopeteta. Nyt kun itse olen ollut myös kipeänä, en ole jaksanut tehdä paljon mitään, mutta ompeleminehan ei rasita liikaa, joten sain aikaseksi yhtenä päivänä kun kuume ei kallistanut minun takapuoltani kellalleen, kaksi hametta perheen neideille.

Isommalle silppusin omat vanhat mammafarkut, koska enää en taida koskaan niitä tarvia, tämä lauma on ihan tarpeeksi suuri, vaikkakaan, koskaan ei voi sanoa "ei koskaan" varsinkin kun omaa ikääni mietin. ;) Koristeeksi 3 silkkinauhasta tehtyä ruusua. Nuo ruusut on kyllä kivoja. Jotkut ruusut neulon ruusuksi, toiset taas liimaan kuumaliimapistoolilla. Tuosta tosin en tiedä miten se pesuja kestää =D Ilmeisesti pitäisi ostaa kai jotain kankaisiin tarkoitettua liimaa?!? Onko sellaisia? Jos on, kertoisiko joku ihana ihminen sen minulle. ;)  Kuitenkin hamosen lopputulos hiveli omaakin silmää kivasti.


Siinäpäs hame taitoksineen ja ruttuineen vaan odottakaas kuvaa toisesta hameesta. ;) Olen niin toivottoman laiska silitteleen. ;) Onko kukaan muu?

Toinen hame tuli vanhasta, voi ku pystyisin terästään muistiani, olikohan toi verho, josta tein kauemman aikaa sitten takin tyttöselleni, tuon verran jäi kangasta että sain hameen, ei paljon enää sommiteltu kukkasia, eli kankaassa kahta erilaista kukkasta, mutta siinä se on ja jököttää hameena ilman mitään sen kummempia sommitteluita. Tytöt tykkäsi ja samoin äiti. Tästä piti tulla 93 senttiselle tytölle hame ja hän sen saakin, mutta sopi viellä isommalle 116 senttiselle tyttösellekin, eikä näyttänyt vain roiskeläpältä, joita nykyään muuten pajon kauppojen hyllyiltä löytyy lapsosille.

 
Ja hame kaikkine ryppyineen. Kangas siis puuvillaa ja pesun jälkeen varsinkin taitaa vaatia silityksen ja minä kun en edes siirtänyt tähän "väliaikaiseen" asumukseemme silitysrautaa taikka lautaa, mutta täytynee se varmaan hakea ihan senkin vuoksi että ajatuksissa eräs aplikointityö jos vain kerkeää jossain välissä tarttua siihen. Tuolla kaapissa kun odottelee niin paljon keskeneräisiä aloituksia. Onneksi ovat nopeita sutjautuksia ja kuvia niistä tulee sitä mukaa kun kerkeän lyödä kankkuni pirtin penkille, mutta jotenkin tämä asuminen vie viellä enemmän aikaa, kun 6 jäsenen tiskit tiskattava käsin, vaatteet ripustettava kuivumaan, (kotona ku sai pukata suurimman osan sähkösyöppöön) ja käänneltävä viellä jotta kuivuvat kun tässä pikkuruisessa tuvassa niitä joutuu kuivailemaan. Vedetkin juoksevat "käsivarsissa" ämpäreissä kun joku tahtoo käydä "suihkussa" koska ulkosauna on ainoa "suihku" täällä. ;) Noh, aikansa tätä kestää ja me sissit kestetään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti